دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا

دانلود
  • خلاصه مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا

    خصوصیات گیاه شناسی کلزا
    کلزا با نام علمی Brassica napus L. گیاهی از تیره شب بو و از جنس کلم است . این گیاه از تلاقی های متعدد بین جنس های sinapis , brassica حاصل گردیده است. (عزیزی و همکاران ، 1378)
    این گیاه دارای دو رقم بهاره و پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه کم محصولتر و کم ارتفاع تر و با مقاومت کمتر است . این گیاه یکی از گیاهان زراعی روغنی است که می توان آن را درمناطق معتدله و ارتفاعات بالا و تحت شرایط نسبتا خنک کشت کرد و تعداد کروموزمهای آن 2n=38 می باشد . (عزیزی و همکاران ، 1378)
    ویژگی مورفولوژیکی گیاه کلزا
    کلزا دارای یک ریشه اصلی و ضخیم و قوی با تعداد زیادی ریشه فرعی است . ارتفاع ریشه اصلی به cm 80 می رسد در مرحله روزت قد گیاه بسیار کوتاه است ارتفاع نهایی گیاه cm 180-160 بسته به نوع رقم می رسد . برگها در مرحله ابتدایی روزت طویل ، عریض با حاشیه گرد در مرحله ایستاده از تضاریس زیادی برخوردار است . گلهای کلزا عمدتا به رنگ زرد می باشند و دارای 4 کاسبرگ ، 4 گلبرگ و 6 پرچم است .
    خورجین ها پس از تلقیح از پایین به بالا تشکیل شده و همزمان با توسعه گل تکامل می یابند . دانه ها به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه بوده و هرچه نارس تر باشند روشن تر هستند. وزن هر دانه بین 5-5/3 گرم متغیر است . (شهیدی و فروزان ، 1376)
    مراحل رشد ظاهری کلزا
    کلزا گیاهی است یکساله که همانند سایر گیاهان دارای مراحل خاص فنولوژیکی است .
    مراحل رشدی گیاه کلزا را می توان به 7 مرحله تقسیم نمود .
    مرحله A : جوانه زدن – گیاهان 2 برگ ابتدایی قلبی در این مرحله دارد .
    مرحله B : مرحله روزت – این مرحله با توجه به تعداد برگ ظاهر شده به چند مرحله B1,B2,…,Bn تقسیم می شود .
    مرحله C : مرحله رشد رویشی- در این مرحله گیاه شروع به ساقه دهی می نماید و میان گره ها قابل دیدن می باشند .
    مرحله D : مرحله ظهور غنچه های گل
    مراحل F,E (مرحله گلدهی): در این مرحله ابتدا غنچه های گل از هم جدا شده و اولین گلها باز شده و به تدریج به تعداد گلهای باز شده افزوده می شود .
    مرحله G : مرحله شکل گیری خورجین (شهیدی و فروزان ، 1376)


    خصوصیات گونه های مهم متعلق به جنس Brassica
    کلزای معمولی همان brassica nopus L. است که در اروپا و کانادا کشت می شود . ارقام بهاره و زمستانه این گونه بعنوان منبع روغن گیاهی کشت می شود ولی ارقام زمستانه در شرایط مساعد معمولا پر محصولتر است . بذر این گونه به رنگ سیاه و در حالت طبیعی اشکالی با بذرهای زردرنگ وجود ندارند . (عزیزی و همکاران ، 1378)
    تقسیم بندی ارقام کلزا
    کلزای صنعتی : حاوی 60-22 % اسید اروسیک در روغن و 205-100 گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله .
    رقم دو صفر : نوع تکامل یافته رقم یک صفر است و حاوی کمتر از 2% اسید اروسیک در روغن است .
    رقم سه صفر : نوع اصلاح شده ارقام B.campeastris است و اصطلاحا به آن canoia گویند . (شهیدی و فروزان ، 1376)
    تاریخچه تولید کلزا در ایران و جهان
    کلزا 2000 سال قبل از میلاد در هندوستان کشت می شد این گیاه حدود 35 سال قبل از میلاد از چین به ژاپن انتقال یافت و تا قرن 13 میلادی تنها اراضی کمی از کشورهای اروپایی به کشت آن اختصاص داشت . اولین سری از روغنهای خوراکی از کلزا در سال 1956 در کانادا به بازار عرضه شد . (شهیدی و فروزان ، 1376)
    در 15 سال اخیر بیشترین افزایش در سطح کشت کلزا مربوط به کشورهای چین وهند است . از آنجایی که عملکرد در اروپا نسبت به مناطق دیگر بیشتر است اکنون یک سوم تولید کل جهان را به خود اختصاص داده است . (شهیدی و فروزان ، 1376)
    تولید کلزا در ایران از بدو شروع فعالیت شرکت توسعه کشت دانه های روغنی آغاز گردید . در آن زمان بررسی های ترویجی به رقم سوئد که کلزایی از گروه یک صفر محسوب می شود در زراعت بهاره صورت گرفت . ولی بدلیل عدم موفقیت زراعی از یک سو و بالا بودن استاندارد روغن ایران از سوی دیگرگسترش آن بسیار محدود گردید باتولید ارقام جدید از گروه دو صفر مطالعاتی در مورد موسسه تحقیقاتی اصلاح و تهیه بذر و نهال در ایستگاههای مختلف کشور به ویژه در دو ایستگاه تحقیقاتی دشت ناز ساری و عراقی محله گرگان صورت گرفت که نتایج حاصله نشانگر توان قابل ملاحظه کلزا در زراعت پاییزه در مناطق شمالی کشور بود . (شهیدی و فروزان ، 1376)
    موارد کاربرد فراورده های کلزای روغنی
    از آنجایی که دانه کلزا در درجه اول به خاطر روغن آن کشت می گردد اطلاعات مربوط به عملکرد دانه ممکن است با ارائه درصد روغن دانه تکمیل گردد و یا این که بجای عملکرد دانه اساسا عملکرد روغن بعنوان واقعی ذکر گردد . محصول ثانویه مهمی که بعد از استخراج روغن باقی می ماند کنجاله کلزا است که جهت تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرد. (احمدی وجاویدفر، 1377)
    دلایل برتری کلزا و توجه کشاورزی به آن
    • تطابق کلزا با شرایط مختلف جوی
    • افزایش افزوده روغن و کنجاله در مقابل سایر محصولات و ارائه علوفه قابل ملاحظه
    • امکان نگهداری محصولات به مدت طولانی
    • ریشه بندی قوی و توان جذب رطوبت از اعماق خاک
    • امکان افزایش راندمان در واحد سطح
    • مقاومت گیاه در شرایط مرطوب در طول دوره بهره برداری
    • هزینه تولید کم با توجه به زراعتهای مشابه
    • بازگشت مشابه سرمایه در شرایط مقایسه با سایر محصولات زراعی
    • بررسی های وسیع تحقیقاتی در کلیه موارد به ویژه در اصلاح و تولید ارقام جدید و مناسب
  • فهرست مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا

مقالات مرتبط

Cached 1395/05/01
دانلود مقاله گیاه شناسی

دانلود مقاله گیاه شناسی

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۵۰
  • مقدمه1-گیاه شناسی: دانه داران Phyllum division :Spermatophta : شاخه نهاندانگان: sub division: Anigosprems : زیرشاخه دولپه ها: Dicotyledon Class: زده پیوسته گلبرگان Gamopetales : sub class : زیرکلاس پیوسته گلبرگان تخمدان فوقانی : Seri گل منظم: Group ...

دانلود مقاله رایگان گیاه شناسی گل

دانلود مقاله رایگان گیاه شناسی گل

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۲
  • گلهای این گیاه به رنگ سفید یا زرد است که در بالای ساقه به صورت مجتمع به چشم می خورد که این گلها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی است. چای کوهی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و خواص درمانی بسیاری دارد این گیاه ضد کرم معده و روده است و گرفتگی صدا را ...

دانلود مقاله رایگان کلیات گیاه شناسی

دانلود مقاله رایگان کلیات گیاه شناسی

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳
  • عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین درد .عدس گیاهی ...

دانلود مقاله گیاه شناسی

دانلود مقاله گیاه شناسی

  • شیمی - زیست شناسی
  • ۱۳
  • گیاه شناسی گیاه‌شناسی شاخه‌ای از زیست‌شناسی است که با گیاهان سروکار دارد. که چند نوع گیاه وجود دارند؟ چگونه زندگی و رشد می‌کنند. چه طور نسبت به محیط اطراف خود واکنش نشان می‌دهند نسبت به چه امراضی حساس هستند و مهم‌تر از همه آنکه به چه نحوی گیاهان در ...

دانلود تحقیق کلیات گیاه شناسی(اسفناج)

دانلود تحقیق کلیات گیاه شناسی(اسفناج)

  • بهداشت - تغذیه
  • ۷
  • اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد .اسفناج گیاهی است ...

دانلود مقاله رایگان کلیات گیاه شناسی (آفتاب گردان)

دانلود مقاله رایگان کلیات گیاه شناسی (آفتاب گردان)

  • بهداشت - تغذیه
  • ۴
  • هنگانیکه از گیاه آفتاب گردان سخن بمیان می آید معمولا تخم آفتاب گردان در ذهن تداعی می شود زیرا که همه ما با تخم آن آشنایی دریم چه که بمصرف تغذیه پرندگان می رسد و یا خود از آن استفاده می کنیم ولی تمام قسمت های این گیاه آفتاب پرست از ریشه و ساقه و شاخه ...

دانلود تحقیق کلیات گیاه شناسی (آقطی سیاه)

دانلود تحقیق کلیات گیاه شناسی (آقطی سیاه)

  • بهداشت - تغذیه
  • ۶
  • آقطی سیاه که در همدان انگور کولی نامیده می شود از زمانهای قدیم مورد مصرف مردم بوده و از آن برای رفع امراض مختلف مانند دفع بلغم و صفرا استفاده می کرده اند . آقطی سیاه که خمان کبیر نیز نامیده می شود درختچه ای است که ارتفاع آن در نواحی مساعد به 10 متر ...

دانلود پروژه دانشجویی گیاه شناسی

دانلود پروژه دانشجویی گیاه شناسی

  • شیمی - زیست شناسی
  • ۸۷
  • استفاده از گیاهان دارویی به قدمت عمر عقلی و رشد شعور انسان است. چون امراض با پیدایش بشر متولد شده اند و اسناد چند هزار ساله موجود در تاریخ طب و داروسازی حاوی تجربیات و اطلاعات ارزشمند گیاهی درمانی می‌باشد. خدمات علماء و دانشمندان مسلمان نظیر جابربن ...

دانلود تحقیق گیاه شناسی برنج

دانلود تحقیق گیاه شناسی برنج

  • بهداشت - تغذیه
  • ۳۷
  • واژه شلتوک از کلمه هندی چلتو (chalto ) گرفته شده و در زبان انگلیسی به شلتوک ( دانه برنج همراه با پوست ان ) Rice Paddy گفته می شود . نام برنج از زبان هندی گرفته شده که به آن Ariai می گویند . در زبان انگلیسی به برنج Rice گفته می شود که همان نام عمومی ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
27 23 800 0938

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.