دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود تحقیق کلزا

دانلود
  • خلاصه
  • فهرست
  • خلاصه تحقیق کلزا

    کلزا
    مقدمه :‌
    دانه های روغنی پس از غلات ، دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می دهند . این محصولات علاوه بر دارا بودن ذخائر غنی اسید چرب ، حاوی پروتئین نیز می باشند در این میان کلزایه عنوان یکی از مهمترین گیاهان روغنی در سطح جهان مطرح می باشد . آخرین ارقام منتشره از سوی سازمان خواربار و کشاورزی جهانی ( FAO ) در سال 1999 نشان می دهد ، کلزا پس از سویا و نخل روغنی ، سومین منبع تولید روغن نباتی جهان به شمار می رود .
    مبدأ اولیه کلزا Brassica napus به خوبی روشن نمی باشد اما به احتمال قوی خواستگاه آن ناحیه آسیا و اروپا است ، کلمه Rapeseed در زبان انگلیسی به کلزا اطلاق می شود دارای ریشه Rapum به معنی شلغم می باشد .
    زراعت کلزا از 300 سال قبل در هندوستان رواج داشته و از آنجا به چین و ژاپن راه یافته است ،‌در اروپا استخراج روغن از دانه کلزا و دانه سایر گونه های متعلق به جنس Brassica دست کم از قرن 16 رواج داشته است ، این روغن ابتدا به عنوان روغن چراغ استفاده شد و سپس به عنوان روغن خوراکی مرسوم گردید .
    تولید تجارتی کلزا در سال 1942 به عنوان منبع تأمین کننده روغن روان ساز در جنگ جهانی دوم آغاز گردید اما به دلیل قحطی و گرسنگی و کمبود منابع روغن خوراکی مقداری از آن به مصرف غذایی رسید و پس از آن با توجه به امکان استفاده خوراکی از این روغن اصلاح آن مورد توجه قرار گرفت .

    گونه ها و ارقام :
    گیاهان جنس براسیکا برحسب میزان اسیداوریک به دوگروه عمده تقسیم می شوند:
    دسته اول که با علامت اختصاری HEAR مشخص می شوند دارای مقادیر زیادی اسید اروسیک بوده ( درحدود 55 درصد ) و مصرف خوراکی ندارند . در سال 1974 روغنهایی که کمتراز5 درصد اسید اروسیک داشتند تحت عنوان LEAR نامگذاری شدند ، بعدها محققین کانادایی نام کانولا را برای ارقام اصلاح شده کلزا ( دارای حداکثر 2 درصد اسید اروسیک ) انتخاب نمودند . علاوه بر ماده مضر فوق یک ماده مضر دیگر در کنچاله و علوفه کلزا وجود دارد که تحت عنوان “ گلوکز اینولات “ شناخته می شود و باعث طعم تند و بوی گزنده می گردد . فیبر نیز از موادی است که باعث افت کیفیت کنجاله می گردد . ترتیب تکامل اصلاح در این گیاه روغنی به قرار زیر بوده است :
    ارقام ( 0 ) : در این ارقام میزان اسید اروسیک به حد بسیار کمی تقلیل یافته بطوریکه در ارقام امروزی تقریباً به صفر رسیده است .
    ارقام ( 00 ) : در این ارقام علاوه بر میزان اسید اروسیک میزان گلوکز اینولات نیز بسیار کاهش یافته است .
    ارقام ( 000 ) : در این ارقام هر سه ماده نامطلوب اسید اروسیک ، گلوکز اینولات و فیبر به حداقل رسیده اند .

    تجزیه مواد تشکیل دهنده بذر کلزا
    ترکیبات پروتئین روغن رطوبت هیدارات کربن مواد معدنی کلوکز
    اینولات
    مقدار % 25-17 45-40 3/7-5/5 25-20 3/5-2/3 4-1


    روغن کلزا در مقام مقایسه با روغن حاصله از دانه های روغنی ممتاز آفتابگردان ، ذرت و سویا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است .
    ارقام کلزا دارای دو تیپ بهاره و پائیزه می باشند که ارقام بهاره به دلیل دوره رشد کوتاهتر از عملکردکمتری برخوردارند و در ضمن نیازی به بهاره سازی(ورنالیزاسیون) ندارند ، درحالیکه ارقام پائیزه نیازمند گذراندن یک دوره سرما می باشند . جدول زیر برخی ارقام رایج در ایران و ویژگی های آنها را نشان می دهد :
    نام رقم نوع رقم کد رقم عملکرد
    دانه ton/ha درصد روغن سازگاری
    طلایه ( کبری ) پائیزه 00 3/4-1/2 3/41-41 سرد و معتدل سرد
    زرگل ( سرز ) پائیزه 00 8/4-2 45-42 سرد
    PF7045/91 (ساری گل) بهاره 00 8/4-2 45-42 معتدل و گرم و مرطوب
    Okapi پائیزه 00 3 43 معتدل سرد و سرد
    Fornax پائیزه 00 3 43 سرد
    SLM 0461 پائیزه 00 3 43 سرد
    Orient پائیزه 00 9/2-7/2 44-42 معتدل سرد
    Colvert پائیزه 00 9/2-7/2 53 معتدل سرد
    Option 501 بهاره 00 7/2-5/2 44-43 گرم و مرطوب
    هیبرید Hyola 401 بهاره 00 2/3-8/2 45-43 معتدل و گرم و مرطوب
    هیبرید Hyola 308 بهاره 00 9/2-7/2 46-44 معتدل و گرم ومرطوب

    گیاه شناسی :
    کلزا از تیره شب بوئیان یا چلیپائیان ، گیاهی علفی با دوره رشد یکساله می باشد دارای ریشه عمودی و بلند است که در شرایط مناسب تا عمق 80 سانتی متری خاک وحتی بیشتر نیز نفوذ می کند .
  • فهرست تحقیق کلزا

مقالات مرتبط

Cached 1396/02/25
دانلود مقاله شته کلزا

دانلود مقاله شته کلزا

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۲۲
  • در سال های اخیر کلزا Rapeseed آنقدر اهمیت پیدا کرده است که بی نیاز از تشریح توسط نگارندگان این نشریه باشد. ولی به دلیل رعایت اصول متداول،‌ لازم است اهمیت آن به صورت مختصر شرح داده شود: <br>کلزا «Golza» یا Rapeseed یا کانولا(نوعی رقم ...

دانلود تحقیق اثرات تنش شوری بر جنبه های مورفولوژیکی و عملکرد دو رقم کلزا

دانلود تحقیق اثرات تنش شوری بر جنبه های مورفولوژیکی و عملکرد دو رقم کلزا

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳۱
  • در طول تاریخ، تنش های محیطی حاصل از غلظتهای بالای نمک در خاک، یکی از جدی ترین عوامل محدود کننده تولید محصولات کشاورزی به ویژه در گیاهان حساس به شوری بوده است. در حال حاضر شوری خاک بر تولیدات کشاورزی در بخش بزرگی از نواحی کم باران دنیا اثر می‌گذارد. ...

دانلود تحقیق تاثیر تنش خشکی برمراحل مختلف جوانه زنی ارقام رایج کلزا

دانلود تحقیق تاثیر تنش خشکی برمراحل مختلف جوانه زنی ارقام رایج کلزا

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۹
  • تاثیر تنش خشکی برمراحل مختلف جوانه زنی ارقام رایج کلزا <br> <br> با توجه به نیاز غذایی کشور به روغن های خوراکی و اهمیت گیاه روغنی کلزا (Brassica napus L.) در تامین کمی و کیفی این نیاز، بررسی عوامل موثر بر جوانه زنی بذر این گیاه که نقش ...

دانلود تحقیق مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا

دانلود تحقیق مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳۲
  • مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا <br> مشکلات داشت <br> مشکلات داشت کلزا را نیز به سه دسته مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماری های کلزا دسته بندی کرده که جداگانه هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم. <br> 1- ...

دانلود مقاله کلزای علوفه ای

دانلود مقاله کلزای علوفه ای

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳۷
  • کلزای علوفه ای <br> مقدمه: <br> کنجاله کلزا علوفه ای است با پروتئین بالا و نسبت مناسب لیزین به سیستئین. این گیاه با گیاهان خانواده لگومینوز ترکیب خوبی می سازد و کلزا علاوه بر اینکه خود به تنهایی گیاه علوفه ای مناسب است ، با سویا و دیگر ...

دانلود تحقیق کشت کلزا در مناطق دیم گرمسیری

دانلود تحقیق کشت کلزا در مناطق دیم گرمسیری

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳۱
  • کلزا با نام علمی Brassica napus با کمتر از 2% اسید اروسیک در روغن و کمتر از 30 میکرومول گلوکوزینولات در کنجاله نوع خاصی از کلزای روغنی می‌باشد که به کانولا معروف است. این دو خصوصیت دانه، روغن کلزا راب را تغذیه انسان و کنجاله را به عنوان منبع پروتئین ...

دانلود مقاله رایگان استفاده از کنجاله کلزا در جیره مرغان تخمگذار

دانلود مقاله رایگان استفاده از کنجاله کلزا در جیره مرغان تخمگذار

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳
  • <p>استفاده از کنجاله کلزا در جیره مرغان تخمگذار</p> <p>کلزا یکی از دانه های روغنی است که از اعضاء خانواده کروسیفرا</p> <p>( cruciferae ) و جنس براسیکا ( brassica ) می باشد . این دانه مخصوص مناطق معتدل و سردسیر بوده که ...

دانلود مقاله علوفه کلزا در تغدیه دام

دانلود مقاله علوفه کلزا در تغدیه دام

  • دامپزشکی
  • ۹
  • <p>علوفه کلزا در تغدیه دام</p> <p>چکیده</p> <p>با افزایش روز افزون جمعیت ،توسعه دامداری ها وبهبود وضعیت تغذیه مردم نیاز به منابع جدید غذایی خصوصاً چربی ها و پروتئین های گیاهی بیشتر احساس میشود در همین راستا جهت تغذیه ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
27 23 800 0938

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.