دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود مقاله نوشابه

دانلود
  • خلاصه مقاله نوشابه

    آشامیدنی‌ها
    مقدمه
    تعداد زیادی از آشامیدنی‌ها به منظور برطرف کردن نیازهای تغذیه مصرف نمی‌گردند، بعضی از آنها برای رفع عطش و تعدادی محرک هستند.
    هر کدام از این آشامیدنی‌ها اهمیت فراوانی دارند، زیرا از اجزاء تشکیل دهنده غذایی ساخته می‌شوند و هم تابع قوانین مربوط به مواد غذایی خالص محسوب می‌گردند و هم از سوی دیگر این فرآورده‌ها در حجم عظیمی به مصرف می‌رسند و در بعضی نقاط نوشیدن آنها بر آب ترجیح دارد. به علاوه ماءالشعیر و نوشابه‌های گازدار (به استثنای نوشابه‌های رژیمی) تولید کالری می‌کند. قهوه و چای، گرچه به تنهایی فاقد کالری هستند، ولی اغلب چون با خامه یا قند مصرف می‌شوند، کالری‌زا هستند. تکنولوژی هر کدام از این آشامیدنی‌ها و اجزا تشکیل دهنده آنها به مطالعه وسیع و گسترده نیاز دارد.
    آشامیدنی‌های گازدار غیرالکلی
    این آشامیدنی‌ها که «سوداپاپ» مثال بارزی از آنهاست، عمدتاً شیرین شده، سپس معطر و اسیدیفیه شده و به صورت مصنوعی گازدار می‌گردند. بعضی اوقات به روش شیمیایی نگهدار می‌شوند. قدمت این فرآورده‌ها به عهد یونانیان و رومیان قدیم می‌رسد. در آن زمان آب‌های معدنی برای مصارف طبی و نوشیدن توصیه می‌شدند. از سال 1767، دانشمندی انگلیسی به نام ژوزف پریستلی صنعت نوشابه‌های گازدار را از طریق مصنوعی گازدار کردن آب پایه‌گذاری نمود. تولید گاز انیدریک کربنیک در ابتدا از طریق اسید کردن بی‌کربنات سدیم یا کربنات سدیم صورت می‌گرفت و نام نوشابه‌های سودا که امروزه هنوز هم به آنها اطلاق می‌شود، به همین دلیل است. گرچه دیگر تولید با این روش منسوخ شده و تدریجاً آب میوه‌ها و عصاره آنها به نوشابه‌ها برای معطر کردن اضافی شده است. امروزه در امریکا حدود 9 بیلیون دلار نوشابه گازدار به فروش می‌رسد. در این کشور 2200 کارخانه نوشابه‌سازی وجود دارد و در این کارخانجات 50 بیلیون نوشابه در سال به فروش می‌رسد.
    اجزا تشکیل دهنده و ساخت
    افزوده‌های عمده آشامیدنی‌های گازدار، قند، مواد معطر کننده، رنگ، اسید و انیدریم کربنیک است. ترکیبات بعضی از انواع نوشابه، یعنی شکر، انیدرید کربنیک و اسید در جدول زیر نشان داده شده است. فرمول ساخت کارخانجات مختلف ممکن است از نظر درصد ترکیبات مذکور تا حدودی فرق داشته باشد.
    ترکیب تعدادی از نوشابه‌های گازدار
    نوع طعم بریکس قند حجم گاز درصد اسید pH
    طعم کولا 10.5 3.4 0.09 2.6
    روت بیر 9.9 3.3 0.04 4
    جینجر ایلز 5.9 3.8 0.1
    وانیل 11.2 2.6 0.02
    لیمویی 12.6 2.4 0.1 3
    پرتقالی 13.4 2.3 0.09 3.4
    گیلاس 12 2.4 0.09 3.7
    تمشک 12.3 3 0.13 3
    انگور 13.2 2.2 0.1 3
    قند
    قند مورد مصرف در نوشابه‌ها، ساکاروز است که به صورت شربت غلیظ خریداری و یا اینکه بعد از حمل کریستال‌های شکر درست می‌شود. سپس قند را با مواد معطر کننده، رنگ و اسید مخلوط و با مواد شیمیایی نگهدارنده تثبیت می‌کنند. نوشابه تولید شده حاوی 14-8 درصد قند می‌باشد. قند نه تنها خاصیت کالری‌زایی به نوشابه می‌بخشد، بلکه پیکره و قوام نیز در آن ایجاد می‌کند. در تولید نوشابه‌های رژیمی که از ساکارین به جای شکر استفاده می‌شود. پیکر دهنده‌هایی از قبیل کربوکسی متیل سلولز یا پکتین مصرف می‌گردند.
    تا سال‌های اخیر در نوشابه‌های رژیمی از سیکلامات سدیم به میزان 25/0 درصد به اضافه 01/0 درصد ساکارین به جای شکر استفاده می‌شد. سپس در سال 1969 که مصرف سیکلامات‌ها در آمریکا ممنوع شد، مقدار مجاز مصرف ساکارین در هر 355/0 لیتر، 7/1 گرم (بطری 336 میلی‌لیتری) شناخته شد، ساکارین تنها شیرین کننده غیرتغذیه‌ای مورد استفاده در نوشابه‌های گازدار غیررژیمی می‌باشد. حدود 10 درصد نوشابه‌ها را نوشابه‌های رژیمی تشکیل می‌دهد. در سال 1977، اداره نظارت بر مواد غذایی امریکا، مصرف ساکارین را به هر میزان قدغن نمود.
    مواد طعم دهنده
    این مواد به صورت طعم دهنده‌های سنتیک، عصاره‌های طبیعی و کنسانتره‌های آب میوه وجود دارند. نسبت به شرایط اسیدی و در معرض نور برای یک سال یا بیشتر می‌بایست مقاوم باشند، زیرا بطری‌های نوشابه ممکن است برای چنین مدتی به مصرف نرسند. مواد طعم دهنده در مقابل حرارت‌های بیش از 28 درجه سانتیگراد مقاوم نیستند، به این دلیل نوشابه‌ها هرگز استرلیزه یا پاستوریزه نمی‌شوند.
    یک طعم دهنده مصنوعی میوه‌ای که حاوی ترکیبات معطر و عصاره‌های طبیعی است، ممکن است بیش از 24 جز داشته باشد. طعم‌های کولایی حتی ترکیبات پیچیده‌تری داشته و فرمول آنها محرمانه است تا مورد استفاده سایر رقبای این صنعت قرار نگیرد. بعضی اوقات اجزایی به آنها افزوده می‌شود که آنالیز آنها امکان‌پذیر نبوده و محرمانه‌تر کردن فرمولاسیون آنها را مضاعف می‌کند. طعم‌های کولایی اغلب حاوی کافئین که محرک ضعیفی است، می‌باشند. هنگامی که از طعم‌های میوه‌ای حاوی روغن استفاده می‌شود، برای جلوگیری از جدا شدن روغن آن به عوامل امولسیون کننده در آشامیدنی نیاز می‌باشد.
  • فهرست مقاله نوشابه

مقالات مرتبط

Cached 1395/05/09
دانلود مقاله خلاصه‌ای از گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه‌های غیرالکلی گازدار

دانلود مقاله خلاصه‌ای از گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه‌های غیرالکلی گازدار

  • صنایع غذایی
  • ۱۱۳
  • کلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالکلی گازدار:مواد تشکیل دهنده نوشابه‌های غیرالکلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شکر، گازکربنیک، اسانس‌ها، مواد پایدارکننده،‌ رنگهای مجاز خوراکی و اسیدهای خوراکی.نوشیدنی‌های غیرالکلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر ...

دانلود تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده)

دانلود تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده)

  • بهداشت - تغذیه
  • ۶
  • متاسفانه مصرف فراوان نوشابه های گازدار مدت هاست آسیب های فراوانی به سلامت جسمی مردم وارد کرده به نحوی که به دلیل نابودی کلسیم موجود در بدن بخاطر مصرف نوشابه های گاز دار و عدم مصرف لبنیات خصوصا شیر و دوغ هم اکنون در ایران بیش از 5 میلیون نفر مبتلا به ...

دانلود مقاله رایگان اهل دوغ هستید یا نوشابه

دانلود مقاله رایگان اهل دوغ هستید یا نوشابه

  • بهداشت - تغذیه
  • ۳
  • دوست عزیز، شما از دسته دوغی ها هستید یا نوشابه ای ها!؟ منظورم این است که وقتی حسابی تشنه اید یا زمانی که غذایی میل می کنید تمایل دارید دوغ مصرف کنید یا نوشابه؟ آیا از خواص هر کدام خبر دارید؟ نوشابه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیاست و مصرف آن هر ...

دانلود مقاله نوشابه

دانلود مقاله نوشابه

  • صنایع غذایی
  • ۲۱
  • نوشابه، نوعی نوشیدنی شیرین گازکربنیک دار است که به عنوان نوعی نوشیدنی خنک و معمولاً برای برطرف نمودن تشنگی و یا به همراه غذا، مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب نوشابه ها حاوی کافئین هستند. در برخی مناطق به دلیل گاز موجود در نوشابه مثل کالیفرنیا و ...

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) کارافرینی پروژه نوشابه غیر گازدار

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) کارافرینی پروژه نوشابه غیر گازدار

  • بهداشت - تغذیه
  • ۲۵
  • - نوع محصول:نوع محصول کارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت 14-10 درجه بریکس که از کنسانتره به غلظت 70-60 درجه بریکس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت 285 سی سی و با درب طشتکی بسته بندی خواهد شد.بطری مذبور دارای ...

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) نوشابه بدون گاز

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) نوشابه بدون گاز

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۲۶
  • - نوع محصول:نوع محصول کارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت 14-10 درجه بریکس که از کنسانتره به غلظت 70-60 درجه بریکس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت 285 سی سی و با درب طشتکی بسته بندی خواهد شد.بطری مذبور دارای ...

دانلود گزارش کارآموزی تولید نوشابه گازدار

دانلود گزارش کارآموزی تولید نوشابه گازدار

  • صنایع غذایی
  • ۳۲
  • تاریخچه نوشابه :تاریخ نوشابه اساساً به زمانی بر می گردد که بشر علاوه بر مصرف آب نوشیدنی توانست موادی چون طعم دهنده ها و شیرین کننده ها به اب اضافه کند . اگر چه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می شود ابتدا در خاور میانه و به ویژه در نواحی ...

دانلود گزارش کارآموزی صنایع نوشابه کارخانه نوشابه پپسی

دانلود گزارش کارآموزی صنایع نوشابه کارخانه نوشابه پپسی

  • صنایع غذایی
  • ۲۳
  • کارخانه نوشابه نیسان شرق (پپسی) در سال 1357 واقع در جاده قوچان – مشهد تاسیس شد . این کارخانه به صورت سهامی خاص بوده و تحت لیسانس پپسی آمریکا فعالیت می کند . که تمامی دستورالعمل های آن و نیز استاندارد ها (آزمایشات صورت گرفته ) دقیقاً مانند آزمایشات ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
70 52 133 0939

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.