دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود مقاله بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

دانلود
  • خلاصه مقاله بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

     

    بسمه‌تعالی

    پروژه درس برنامه‌ریزی تولید

     

    عنوان :

    بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

     

    استاد راهنما :

    جناب آقای دکتر احمدی

     

    گردآورندگان :

    علیرضا شاهبنده نجف‌آبادی8112368

    علیرضا نکونام8112643

    امید علیزاده خالدی 8112678

     

    بهار : 1385

     

     

    سیستم، کلی نگری است

                             مدیریت هنرمندی است،

                                                          و تولید سلاح رقابتی

     

    تقدیم به استاد ارجمند و پر تلاش گروه مهندسی صنایع- جناب آقای دکتر احمدی، که با زحمات فراوانی خود، ما را در فراگیری ادب و دانش یاری نمودند.

     

    فهرست مطالب

    عنوان                                                                                           صفحه

    مقدمه ........................................................................................................................................

    تاریخچه......................................................................................................................................

    روش‌های مختلف تولیدی......................................................................................................

    شرح پروسه تولید....................................................................................................................

    نیروی انسانی مورد نیاز..........................................................................................................

    شرح فرایند منتخب................................................................................................................

    تعیین شاخص عملکرد و تابع هدف...................................................................................

    الگوریتم هاجسون (کمیته کردن تعداد کارهای دارای دیر کرد)

    الگوریتم جستجو در همسایگی برای کمیته کردن تعداد کارهای دارای تاخیر......

    نتیجه‌گیری و پیشنهادات......................................................................................................

    منابع ..........................................................................................................................................

     

    مقدمه

    زمان‌بندی تخصیص منابع در طول زمان برای اجرای مجموعه‌ای از وظایف است. این تعریف نسبتاً دو مفهوم مختلف را در بردارد. اولاً زمان‌بندی نوعی تصمیم‌گیری است و فرآیندی است که در جریان آن برنامه‌ زمانی را تعیین می‌کنند. از این لحاظ بیشتر آموخته‌های ما در مورد زمان‌بندی را می‌توان در مورد تصمیم‌گیری‌های دیگر نیز بکار بست. لذا این بحث ارزش عملی عام دارد. ثانیاً زمان‌بندی مبحثی نظری است که مجموعه‌ای از اصول، مدل‌ها، روش‌ها و نتایج منطقی را در بر می‌گیرد. که برای ما بینشی عمیق در مورد عمل زمان‌بندی فراهم می‌آورد. از این لحاظ نیز بیشتر آموخته‌های ما در مورد زمان‌بندی را می‌توان در مورد سایر نظریه‌ها بکار برد. و بنابراین ارزش مفهومی عام دارد. مساله عملی تخصیص منابع در طول زمان برای اجرای مجموعه‌ای از کارها، در وضعیت‌های مختلف مطرح می‌شود. اما در بیشتر موارد عمل زمان‌بندی کارها پس از حل برخی مسائل مربوط به برنامه‌ریزی اصولی مورد توجه قرار می‌گیرد و باید این نکته را در نظر داشت که تصمیمات مربوط به زمان‌بندی اهمیت کمتری نسبت به مجموعه وسیعتری از تصمیمات مدیریتی دارد به عنوان مثال در حل مسائل مربوط به ساخت، مسائل مدیریتی مربوط به انتخاب محصولی که باید ساخته شود و تعیین میزان تولید هر محصول اولویت دارد.

    نظریه زمان‌بندی اصولاً با مدل‌های ریاضی سرو کار دارد و بین کار زمان‌بندی و توسعه مدل‌های زمان‌بندی رابطه برقرار می‌کند و بطور پیوسته آنها را با مسائل نظری و عملی زمان‌بندی محک می‌زند. دیدگاه نظری بطور غالب رویکردی کمی است و سعی آن دست یافتن به ساختار مساله در قالب شکل فشرده ریاضی است. به ویژه، این رویکرد کمی با تفسیر اهداف تصمیم‌گیری در قالب یک تابع هدف  صریح و بیان موانع تصمیم‌گیری بصورت محدودیت‌های صریح شروع می‌‌شود.

    بطور سنتی مسائل زمان‌بندی بصورت مسائل بهینه‌سازی محدودیت‌دار به ویژه مسائل مربوط به تخصیص منابع و توالی عملیات مورد بررسی قرار گرفته است. در پاره‌ای از موارد مساله زمان‌بندی تنها مربوط به تخصیص منابع است و در این حالات مدل‌های برنامه‌ریزی ریاضی معمولاً می‌تواند برای تعیین تصمیمات در زمینه تخصیص منابع بهینه مورد استفاده قرار گیرد.

    در مجموع می‌توان گفت که در مسائل زمان‌بندی 3 هدف مطرح می‌شوند که به قرار زیر هستند.

     

    بهره‌وری کار از منابع

    1-

    2-

    برای ساختار و عینیت بخشیدن به این اهداف، لزوم اجرای یک زمان‌بندی دقیق منطبق با ساختار تولید به خوبی قابل درک است.

     

    تاریخچه

        سوسیس و کالباس فرآورده هایی غیر بومی و غیر سنتی هستند . تکنولوژی این فرآورده در سال 1928 میلادی توسط یک روسی به نام افوناسیو به ایران وارد گردید . در سال 1310 تولید این فرآورده به صورت خانگی شروع و در سال 1317 اولین واحد صنعتی توسط آرزومانیان تاسیس و در سال 1338 واحدی توسط میکائیلیان شروع به کار نمود .

    امروزه انواع مختلفی فرآورده مانند کالباس تازه دودی خشک و نیمه خشک مارتادلا لیونر، سوسیس آلمانی و بلغاری در واحدهای فرآورده های گوشتی ایران که تعدادشان در حدود 190 واحد تولیدی می باشد تهیه می شود .

      احداث هر واحد تولیدی مستلزم شناخت مسائل و نکات فنی نظیر: انتخاب تکنولوژی بهتر ، انتخاب ماشین آلات و تجهیزات تولیدی و نقشه استقرار آنها ، نحوه استفاده از انرژی سوخت ، برق ، آب ، تامین نیروی انسانی و میزان مواد اولیه مورد نیاز آنها می باشد .

      اولین قدم جهت انجام بررسیهای فنی ، شناخت نوع فرآیند و مراحل مختلف آن می باشد . 

    مناسبترین شرایط عملکرد برای واحد تولیدی سوسیس و کالباس یک شیفت کاری است که هم اکنون نیز درکلیه واحدهای فعال کشور رعایت می شود . با توجه به زمان مورد نیاز مراحل اصلی فرآیند، زمان هر شیفت هشت ساعت در نظر گرفته می شود . البته پخت بعضی از محصولات تولیدی نظیر کالباس مارتادلا ، طولانی بوده ودر خارج از زمان شیفت انجام می شود . منتهی به خاطر اینکه حداکثر2 نفر برای انجام این کار کافی است، لذا زمان شیفت همان 8 ساعت می باشد .

      روشهای مختلف تولیدی و انتخاب بهترین روش

       همانطور که قبلا گفته شد سوسیس وکالباس مخلوطی از گوشت، روغن، کره، تخم مرغ، آردگندم، آرد سویا، آب ویخ، چاشنیها و سایر افزودنیها مجاز است. اصول کار در تمام واحدهای تهیه سوسیس وکالباس یکسان بوده و هدف این واحدها تهیه مخلوط صحیح و سالمی از مواد فوق می باشد. البته تناسب انواع مواد اولیه و شرایط خاص هر منطقه در نحوه انجام فرآیند اختلافات جزئی به وجود می آورد که ذیلا توضیح داده می شود .

      عملیات اصلی تولید سوسیس و کالباس شامل آماده سازی مواد اولیه، اختلاط ،پر کردن وپخت و دود می شود در قسمت آماده سازی اندازه ذرات مواد اولیه تنظیم می شود . گوشت مهمترین ماده اولیه ای است که نیاز به آماده سازی دارد. گوشت تحویلی به کارخانه با توجه به نوع آن مراحل قصابی ، خرد کردن توسط گیوتین و نیز چرخ کردن را طی می کند . سایر مواد اولیه اغلب به صورت آماده تحویل کارخانه می شوند و فقط در بعضی موارد توسط آسیابهای معمولی اندازه ذرت آنها تنظیم می گردد.

     

     

    شرح پروسه تولید

    1- آماده سازی مواد اولیه (گوشت)

       گوشت مورد نیاز پس از تهیه و تحویل به کارخانه تا شروع عملیات تولیدی در سردخانه زیر صفر نگهداری می شود درجه برودت سردخانهای که برای نگهداری گوشت مورد استفاده قرار می گیرد بین 25-20 درجه سانتیگراد  زیر صفر می باشد. لزوم این سردخانه به این دلیل است که گوشت تحت شرایط بالای صفر بمدت زیاد قابل نگهداری نمی باشد و به سرعت فاسد می گردد.

      لازم به توضیح است که آب میان بافتی گوشت در موقع خروج از حالت انجماد از دست می رود و این پدیده علاوه بر کاهش کیفیت گوشت باعث افت وزنی نیز می شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. در حال حاضر گوشت تحویلی به واحدهای تولید کننده سوسیس و کالباس منجمد با استخوان و گوشت کارتنی بدون استخوان می باشد که مراحل آماده سازی هر کدام متفاوت است.

    الف- آماده سازی گوشت با استخوان :

       برای آماده سازی گوشت منجمد با استخوان، ابتدا آن را از حالت انجماد خارج نموده (دیفراست) و سپس قصابی می کنند . در قصابخانه قسمتهای اضافه گوشت نظیر استخوان، غضروف و ... از آن جدا می گردد. سپس گوشتهای قطعه قطعه شده توسط چرخ گوشت بالای صفر به اندازه مناسب ریز شده و آماده مراحل بعدی می شود.

    ب- آماده سازی گوشت منجمد کارتنی :

      گوشت های کارتنی (بدون استخوان) ابتدا توسط دستگاهی به نام گیوتین به قطعات کوچک و دلخواه تقسیم شده سپس توسط چرخ گوشت مخصوص گوشتهای یخ زده چرخ می شود. سایر مواد اولیه معمولا بصورت آماده وارد کارخانه می شوند و فقط تعدادی از آنها نیاز به آسیاب نمودن دارند.

     

    2- فرمولاسیون

       فرمولاسیون انواع مختلف سوسیس و کالباس از سوی ستاد بسیج اقتصادی (در سال 1360 ) تعیین شده است و در حال حاضر تمام کارخانجات تولید کننده سوسیس وکالباس از این فرمول پیروی می کنند. منتهی با توجه به متغیر بودن کیفیت گوشت تحویلی ، قبل از اختلاط مواد اولیه بصورت انبوه در واحد نیمه صنعتی ( پایلوت پلنت ) مخلوط مناسب از مواد اولیه تهیه شده و سپس در مقیاس وسیع عمل می شود.

       بعد از تعیین دقیق فرمولاسیون ، هر یک از مواد اولیه اعم از گوشت چرخ شده، مواد پر کننده ، اتصال دهنده ، و ادویه جات توزین و سپس به مرحله کاتریزاسیون منتقل می شوند.

    3- کاتریزاسیون (اختلاط مواد اولیه )

      مرحله اختلاط مواد اولیه مهمترین بخش فرآیند تهیه سوسیس وکالباس بوده و کیفیت نهایی محصول از لحاظ تردی، نرمی و یکنواختی تابع چگونگی انجام این مرحله است .

       در این مرحله ابتدا گوشت و چربی چرخ شده بصورت خشک وارد کاتر نموده، حدود نیم دقیقه کاملا خرد می نمایند. پس از آن نمک طعام، نیترات یا نیتریت و املاح اسیدهای خوراکی و حدود یک سوم از میزان آب (خرده یخ) را به آن افزوده با چند چرخش، کاتریزاسیون ادامه می یابد. در اینجا لازم به توصیه می باشد که درجه حرارت گوشت بهتر است حدود صفر تا دو درجه سانتیگراد بوده و بالاتر از چهار درجه سانتیگراد نباشد زیرا به علت چرخش سریع تیغه های برنده کاتر، حرارت زیادی در آن ایجاد خواهد شد. بطور کلی دمای مخلوط در طول عملیات نباید از 15-10 درجه سانتیگراد تجاوز نماید.

     

    4- پر کردن

      خمیرهای آماده شده (فارش) در قسمت قبل توسط ظرفهای مخصوص به نزدیک پرکن ها که الزاما مجهز به بالا بر هیدرولیک هستند حمل می شود . 

  • فهرست مقاله بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

    فهرست مطالب

    عنوان ............................................................................................... صفحه 

    مقدمه .......................................................................................................... 4

    تاریخچه........................................................................................................ 7

    شرح پروسه تولید........................................................................................ 9

    نیروی انسانی مورد نیاز.............................................................................. 15

    شرح فرایند منتخب....................................................................................... 18

    تعیین شاخص عملکرد و تابع هدف.............................................................. 21

    الگوریتم هاجسون (کمیته کردن تعداد کارهای دارای دیر کرد).................. 23

    الگوریتم جستجو در همسایگی برای کمیته کردن تعداد

     کارهای دارای تاخیر................................................................................... 25

    نتیجه‌گیری و پیشنهادات............................................................................... 29

    منابع ............................................................................................................ 30

     

مقالات مرتبط

دانلود مقاله استاندارد

دانلود مقاله استاندارد" غذاهای بسته بندی و سرد شده با زمان ماندگاری طولانی- آئین کار بهداشتی"

  • صنایع غذایی
  • ۴۱
  • استاندارد غذاهای بسته بندی و سرد شده با زمان ماندگاری طولانی- آئین کار بهداشتی که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در پنجاه و دومین جلسه کمیته ملی استاندارد میکروبیولوژی و بیولوژی مورخ 6/11/82 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند ...

دانلود تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی

دانلود تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی

  • کامپیوتر - IT
  • ۱۹
  • زمان بندی برای تولید کارگاهی (job shop) از دو زمینه مدیریت محصول و بهره وری گروهی خیلی مهم است.هر چند که این امر کاملا متفاوت است با بدست آوردن یک جواب بهینه با متدهای بهینه یابی مرسوم، زیرا مسئله مورد نظر دارای محاسبات خیلی پیچیده می باشد.(مسئله ...

دانلود تحقیق تاثیر حافظه اصلی بر کارآیی سیستم و زمان بندی کارها در سیستم عامل

دانلود تحقیق تاثیر حافظه اصلی بر کارآیی سیستم و زمان بندی کارها در سیستم عامل

  • کامپیوتر - IT
  • ۱۰
  • در هر کامپیوتر از مجموعه ای منابع سخت افزاری و نرم افزاری استفاده می گردد که هر یک دارای جایگاه مختص به خود می باشند . سیستم عامل ،‌ مسئولیت مدیریت منابع موجود در یک کامپیوتر را برعهده دارد . مجموعه پتانسیل های سخت افزاری و نرم افزاری موجود و نحوه ...

دانلود تحقیق بررسی تأثیر رضایت شغلی و استفاده بهینه از زمان در کارمندان استانداری زنجان

دانلود تحقیق بررسی تأثیر رضایت شغلی و استفاده بهینه از زمان در کارمندان استانداری زنجان

  • روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
  • ۵۴
  • پژوهش حاضر به دنبال بررسی تأثیر رضایت شغلی و استفاده بهینه از زمان در کارمندان استانداری زنجان می باشد فرضیه هایی که به معرض آزمایش گذاشته شدند عبارتند از رابطه بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت آیا معنی دار است؟ فرضیه دوم این پژوهش : رضایت شغلی ...

دانلود پروژه دانشجویی بررسی تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی شرکت سهامی بیمه ایران در شهر تهران از نظر مدیران و معاونین

دانلود پروژه دانشجویی بررسی تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی شرکت سهامی بیمه ایران در شهر تهران از نظر مدیران و معاونین

  • کامپیوتر - IT
  • ۲۰۲
  • مقدمه:تحولی ژرف در شرف وقوع است. تحولی که در سالهای آینده جامعه صنعتی را اساساً دگرگون خواهد نمود. این تحول ویژه، نتیجه پیشرفتهای سریع و بی‌سابقه تکنولوژی اطلاعات در سالهای اخیر است. پیشرفت علم و دانش در سالهای اخیر دستاوردهای فراوانی را برای انسان ...

دانلود مقاله بررسی سازمان ها و نظام اجتماعی اطلاعات حسابداری و مدیریت کار

دانلود مقاله بررسی سازمان ها و نظام اجتماعی اطلاعات حسابداری و مدیریت کار

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۳۰
  • چکیده:با وجود فراخوان ها برای استفاده مدیران از اطلاعات حسابداری دیگران (جانسون 1998) هنوز خیلی ها لازم است درباره بررسی اطلاعات و هدف آنها چیزهایی یاد بگیرند. این نقص در برنامه ی اصلی خصوصا در ناکامی در یکی کردن در تلاش های تحقیقاتی راجع به حقیقت ...

دانلود پروژه دانشجویی بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی

دانلود پروژه دانشجویی بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۵۴
  • چکیده بررسی حاضر تحت عنوان « بررسی عوامل مؤثر در انگیزش شغلی کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس نظریه سلسله مراتبی نیازهای مازلو، در سال 77-1376» به شرح زیر است:در مباحث مربوط به مدیریت، بحثهای مدیریت نیروی انسانی و انگیزش کارکنان جایگاه ...

دانلود مقاله آیین‌نامه معاملات در سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران

دانلود مقاله آیین‌نامه معاملات در سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۵۷
  • ماده 1. تعاریف‏1. منظور از سازمان، در این آیین‏نامه، سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران است.2. معاملات، خرید یا فروش اوراق بهاداری است که در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است.3. تابلوی بورس تابلویی است که برای ارائه اطلاعات طبقه‌بندی شده اوراق ...

دانلود مقاله امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در نگهداری کارکنان سازمان

دانلود مقاله امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در نگهداری کارکنان سازمان

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۳۵
  • این مقاله به بررسی یکی از عوامل مهم نگهداری کارکنان یعنی ایمنی و سلامت حرفه‌ای می‌پردازد. در ابتدا تعریف و مفاهیم مربوط ارائه می‌شود و سپس روش‌های متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار نام برده شده و به قوانین ایمنی و سلامت حرفه‌ای ...

دانلود مقاله طبقه بندی محیط برنامه ریزی سازمان

دانلود مقاله طبقه بندی محیط برنامه ریزی سازمان

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۲۳
  • جهان امروز را می توان جهان پرتلاطم تغییر نام نهاد، سازمانهای گوناگون به خصوص سازمانهای تولیدی برای تامین هدفهای خود یعنی بقا، توسعه و رقابت نیاز شدیدی به استفاده از الگوهای علمی داشته و در صورت عدم شناخت، کاربری و انجام تحقیقات پویا از صحنه محو ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
70 52 133 0939

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.