دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود مقاله بیماریهای متابولیکی گاو شیری

دانلود
  • خلاصه
  • فهرست
  • خلاصه مقاله بیماریهای متابولیکی گاو شیری

    بیماریهای متابولیکی گاو شیری

    زایمان و اولین ماه بعد از زایمان دوره بحرانی گاوهای شیری می باشد بنابراین مدیریت صحیح گاوهای خشک نقش مهمی در کنترل بیماریهای متابولیکی در زایمان یا دوره نزدیک به زایمان را بر عهده دارد، مسائل عمده بوجود آورنده این اختلالات متابولیکی که با یکدیگر در ارتباط هستند از مسائل مدیریتی تغذیه ناشی می گردند.
    اختلالات عمده متابولیکی در گاوها تازه زا عبارتند از:
    1- تب شیر
    2- ادم یا خیز پستانی
    3- کتوزیس
    4- سندرم کبد چرب
    5- جفت ماندگی
    6- جابجایی شیردان
    7- اسیدوزیس
    8- لنگش (Laminitis)

    تب شیر:
    تب شیر یا فلج ناشی از زایمان یکی از اختلالات متابولیکی معمول در دوره زایمان می باشد منظور از بیماری تب شیر داشتن تب واقعی نیست. بروز تب شیر در گاو با سن دا م مرتبط می باشد و اکثراً در گاوهای پر تولید با سن بالا دیده می شود. در حدود 75 % از موارد بروز تب شیر 24 ساعت و حدود 5% آن 48 ساعت بعد از زایمان روی می دهد.

    علایم عمومی بروز تب شیر:
    - از دست دادن اشتها
    - عدم فعالیت دستگاه گوارش
    - سرد شدن گوشها و خشک شدن پوزه
    علایم اختصاصی بروز تب شیر:
    - عدم تعادل حین راه رفتن
    - زمین گیر شدن گاو که این حالت در سه مرحله انجام می گیرد:
    - ایستادن همراه با لرزش
    - افتادن روی سینه
    - افتادن روی پهلو و بی اعتنا بودن به تحریکات محیطی
    تغییرات عمده در خون گاو مبتلا به تب شیر شامل کاهش سطح کلسیم خون است, حد طبیعی کلسیم در خون گاوهای خشک 8- 10 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می باشد، که این مقدار در حین زایمان به کمتر از 8 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می رسد. در گاو مبتلا به تب شیر سطح کلسیم خون به ترتیب در سه مرحله ذکر شده به 5/6, 5/5 و 5/4 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون کاهش می یابد که این کاهش سطح کلسیم خون همراه با کاهش فسفر و افزایش سطوح پتاسیم و منیزیم خون می باشد.
    سطوح کلسیم خون در گاوهای مبتلا به تب شیربه ترتیب شامل موارد ذیل می باشد:
    گاو با شیر دهی طبیعی 4/8 – 2/10 mg/dl
    زایمان طبیعی                8/6 – 6/8 mg/dl
    بروز تب شیر خفیف          5/7 –9/4 mg/dl
    بروز تب شیر متوسط        8/6 –2/4 mg/dl
    بروز تب شیر شدید          7/5 –5/3 mg/dl
    علل بروز تب شیر:
    تب شیر در اثر خروج کلسیم از طریق شیر بعد زایمان همراه با ناتوانی گاو در متعادل نگه داشتن سطح کلسیم خون روی می دهد. ناتوانی گاو نسبت به تغییر متابولیسم کلسیم احتمالاً در اثر عدم تعادل کلسیم, فسفر و منیزیم و افزایش سطح پتاسیم ایجاد می شود بطور کلی تب شیر با تعادل آنیونها و کاتیونها در ارتباط می باشد. گاو شیری کلسیم مورد نیاز خود را از دو منبع تامین می نماید: استخوان و جذب کلسیم از دستگاه گوارش.
    در بدن تعادل کلسیم توسط هورمون پاراتیروئید تنظیم می گردد و کاهش سطح کلسیم خون باعث آزاد سازی این هورمون می شود، اثرات عمده این هورمون حرکت کلسیم از استخوان به طرف خون است. آزادسازی هورمون پاراتیروئید در گاو مبتلا به کمبود کلسیم موجب تحریک 1و25 دی هیدروکسی (ویتامین D ) می شود که باعث افزایش جذب کلسیم در روده کوچک میگردد. فرم فعال ویتامین D در گاو مبتلا به تب شیر افزایش می یابد ولی تأخیر در پاسخ به افزایش این ویتامین مانع تأثیر مناسب آن می گردد.
    درمان:
    روش مناسب برای درمان بیماری تب شیر تزریق وریدی محلول گلوکونات کلسیم می باشد. از دیگر روشها می توان تجویز خوراکی 100 گرم کلرید آمونیوم بمدت 204 روز و یا بلوسهای حاوی کلسیم بالا ( gr75) هشت ساعت قبل از زایمان را نام برد. گاوهایی که به درمان جواب مثبت نمی دهند می توان 800-700 گرم Epsom یا سولفات دومنیزی محلول در آب را به گاو داد تا علاوه بر تأمین منیزیم، سموم موجود در روده را نیز دفع نماید.
    پیشگیری:
    راه سنتی پیشگیری از بیماری تب شیر شامل محدود نمودن مصرف کلسیم در دوره خشکی گاو می باشد تا اینکه گاوها نسبت به کمبود کلسیم سازگاری یافته و توانایی مناسبی در پاسخ به احتیاجات بالای کلسیم در اوایل شیر دهی داشته باشند. بنابراین گاوهایی که در دوره خشکی با جیره های محدود از نظر کلسیم و فسفر تغذیه شده اند استخوانها و روده کوچک آنها نسبت به تحریک هورمون پاراتیروئید و ویتامین D پاسخ مناسبی میدهد.
    جهت محدود کردن مصرف کلسیم در دوره خشکی از راههای زیر می توان استفاده نمود.
    - کاهش مصرف کلسیم به 50 گرم در روز (کمتر از 5/0%جیره)
    - کاهش مصرف فسفر به gr 45در روز (کمتر از 35/0%)
    تغذیه با علوفه هایی خشبی داراى کلسیم بالا از قبیل یونجه خشک و سیلاژ در دوره خشکی گاوها باید محدودتر گردد و بخشی از یونجه جیره غذایی با گراسها یا سیلاژ جایگزین شود تا بدین ترتیب با محدود نمودن مصرف کلسیم در دوره خشکی حدالمقدور از بروز تب شیر جلوگیری نمائیم.
    استفاده از مکمل نمکهای آنیونی در جیره گاوهای خشک روش موثر دیگر در پیشگیری از بروز بیماری تب شیر می باشد. نمکهای آنیونی با افزایش آزادسازی کلسیم از استخوانهابروز تب شیر را کاهش می دهند همچنین نمکهای آنیونی در جیره های با سطوح کلسیم بالا نیز موثر می باشند(150 گرم در روز).
    باید توجه نمود، زمانی که سطح کلسیم جیره پایین است از نمکهای آنیونی نباید استفاده گردد بنابراین آگاهی از ترکیبات جیره غذایی بویژه علوفه ها از نظر مواد معدنی اهمیت بسیار زیادی دارد. pH ادرار با تغییرات حالت اسیدی پایه تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین دامداران با کنترل نمودن pH ادرار در تعیین میزان استفاده مناسب از نمکهای آنیونی در جیره های گاوهای شیری می توانند استفاده کنند.


  • فهرست مقاله بیماریهای متابولیکی گاو شیری

مقالات مرتبط

Cached 1396/05/18
دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی

  • پروژه کارآفرینی
  • ۳۱
  • تاریخچه <br> بشر اولیه که سالیان درازی را بصورت بدوی از میوه درختان و شکار حیوانات امرار معاش مینمود رفته رفته در صدد برآمد برای مواقعی که دسترسی به شکار نداشت حیواناتی را که مفید تر و مطیع تر تشخیص داده بود بتدریج رام و اهلی سازد . کم کم در ...

دانلود تحقیق برنامه های واکسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

دانلود تحقیق برنامه های واکسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

  • دامپزشکی
  • ۱۰
  • بیماری های مسری تولیدات سودمند گوشتی و شیری دامها را تهدید می کند. واکسیناسیون یک روش بسیار مهم در کنترل و جلوگیری از این بیماری ها می باشد. اما به هر حال، یک برنامه ی واکسیناسیون جانشین خوبی برای تغذیه ی خوب، تهویه ی مناسب، اقدامات بهداشتی مؤثر و ...

دانلود مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

دانلود مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۵
  • <p>ختلالات متابولیکی در گاوهای شیری:</p> <p>اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری</p> <p>زایمان و اولین ماه بعد از زایمان دوره بحرانی گاوهای شیری می باشد بنابراین مدیریت صحیح گاوهای خشک نقش مهمی در کنترل بیماریهای متابولیکی ...

دانلود مقاله طرح توجیهی گاو داری شیری  پنجاه راسی

دانلود مقاله طرح توجیهی گاو داری شیری پنجاه راسی

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۴
  • <p>مقدمه :</p> <p>شیر یکی از مواد غذائی با ارزش می باشد که در سلامت جامعه نقش مهمی ایفا می کند امروزه با توجه به بالا رفتن فرهنگ مصرف شیروفرا ورده های آن تولید این ماده غذائی از اهمیت بالائی بر حور دار می باشد در کشور ما ایران ...

دانلود مقاله طرح توجیهی گاو داری شیری 400 راسی

دانلود مقاله طرح توجیهی گاو داری شیری 400 راسی

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۲۰
  • <p>مقدمه</p> <p>امروزه با پیشرفت علم تغذیه بشر به این باور رسیده که یک فرهنگ صحیح غذائی می تواند  سلامت جامعه را بدنبال داشته باشد واز سلامت یک جامعه می توان اهداف والائی همچون 1-فکر سالم و خلاق 2- شادابی و سر زندگی  ...

دانلود مقاله رفع مشکلات ناباروری در گاوهای شیری

دانلود مقاله رفع مشکلات ناباروری در گاوهای شیری

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۴
  • <p>رفع مشکلات ناباروری در گاوهای شیری</p> <p>بسیاری از تولید کنندگان در موقعیت های مختلف با مشکلاتی در عملکرد تولید مثلی گله خود روبرو می شوند.زمانیکه راندمان تولید مثلی گله افت می کند،تولید کننده باید برای شناسایی علل امر و یافتن ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
27 23 800 0938

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.