دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش
افزودن به علاقه مندی ها

به اشتراک گذاری:

دانلود مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

دانلود
  • خلاصه مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

    دانه ذرت  جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان

      0 - مقدمه

     دانه ذرت یکی از انواع دانه‏های غلات است که به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراکی دام  و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژی‏زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز می‏باشد .

      1 - هدف

     هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , درجه بندی , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری , روش‏های آزمون و انبارداری دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان می‏باشد .

      2 - دامنه کاربرد

     این استاندارد در مورد  دانه ذرت که برای تغذیه دام , طیور و آبزیان مصرف می‏شود , کاربرد دارد .

      3 - تعریف

     دانه ذرت از گیاه Zea. Mäis از خانواده غلات (Graminea) بوده و دارای ارقام مختلفی است که مهمترین آنها به شرح زیر می‏باشد :

     3 - 1 - ذرت دندان اسبی (Zea. Mäis  indentata) که Dent Corn  نیز نامیده می‏شود .

     3 - 2 - ذرت آردی ( نرم ) (Zea. Mäis amylacia)   که Flour Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 3 - ذرت مومی   (Zea. Mäis Ceratina)   که رقمی از ذرت دندان اسبی است و Waxy corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 4 - ذرت خشن   (Zea. Mäis indurata)   که Flint Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 5 - ذرت شیرین (Zea. Mäis  Sacchrata) که Sweet Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 6 - ذرت آجیلی (Zea. Mäis Everata)    که  Pop Corn  نیز نامیده می‏شود .

      4 - واژه‏ها و اصطلاحات

     4 - 1 - دانه‏های انواع دیگر ذرت :

     دانه‏های انواع یا ارقام دیگر ذرت به دانه هایی گفته می‏شود که از لحاظ نوع و رقم غیر از ذرت مورد نظر باشد .

     4 - 2 - دانه‏های سایر غلات :

     به دانه هایی از قبیل گندم , جو , یولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشه‏ای و غیره گفته می‏شود .

     4 - 3 - بذر علف‏های هرز :

     بذر علف‏های هرز , بذرهای مختلفی هستند که در مزارع یافت می‏شوند و ممکن است با ذرت مخلوط گردند .

     

     4 - 4 - مواد خارجی :

     به هر گونه موادی غیر از ذرت اطلاق می‏شود مانند خاک , خاشاک , کلش , شن , تکه‏های فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقایا و اندام‏های بدن آنها و نظایر آن .

     4 - 5 - آفات :

     عبارتست از کلیه عوامل زنده که در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقیم یا غیر مستقیم به محصول صدمه زده و موجب کاهش ارزش کمی و کیفی ذرت می‏گردد .

     این آفات عبارتند از حشرات , کنه‏ها , قارچ‏ها , باکتری‏ها و غیره در هر یک از مراحل رشد است که از ذرت تغذیه نموده و یا روی آن رشد و نمو می‏کنند .

     4 - 6 - آفت زدگی :

     عبارت است از آثار ناشی از عمل آفات که با چشم مسلح یا غیر مسلح , بر روی دانه ذرت قابل رؤیت می‏باشد . این آثار به صورت حفره‏های محل تغذیه حشرات و کنه‏ها , قارچ‏ها , کپک‏ها , فضولات و پوسته لارو بوده که با پوکی و کم وزنی و تغییر وضع ظاهری دانه قابل تشخیص می‏باشد .

     4 - 7 - شکستگی :

     حالتی است که در اثر ضربه , فشار , کوبیدن و جدا کردن دانه‏های ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت ترکیدگی و خردشدن نمودار می‏شود .

     4 - 8 - رطوبت اضافی :

     میزان آب موجود در دانه ذرت است که با جدا کردن آن تغییری در ماهیت و کیفیت ذرت پیدا نشود .

     4 - 9 - وزن حجمی ( وزن مخصوص) :

     وزن حجم معینی از ذرت بر حسب هکتولیتر است .

     4 - 10 - دانه‏های صدمه دیده در اثر حرارت :

     شامل دانه هایی است که در اثر حرارت دستگاه خشک کن تغییر رنگ و ماهیت داده‏اند .

     4 - 11 - دانه‏های صدمه دیده در اثر اتواکسیداسیون :

     به دانه هایی اطلاق می‏شود که به نحوی از هنگام برداشت تا مصرف در نتیجه خود سوزی صدمه دیده و تغییرات رنگ و ماهیت داده باشد .

     4 - 12 - مانده سموم :

     عبارت است از میزان باقیمانده سمومی که پس از عملیات مبارزه با آفات صحرائی و انبارداری در دانه ذرت باقی مانده باشد .

      5 - ویژگیها

     5 - 1 - ویژگیهای فیزیکی :

     5 - 1 - 1 - رنگ :

     دانه ذرت بر حسب گونه 1 و ارقام 2 مختلف بوده و دارای رنگ‏های زرد , سفید , قرمز و بنفش می‏باشد که دانه زرد آن مصرف بیشتری داشته و سرشار از کارتنوئید 3 و گزانتوفیل‏ها 4 است که پیش ساز ویتامین A بوده و رنگ زرد مطلوبی را در پوست طیور و زرده تخم مرغ بوجود می‏آورد .

     5 - 1 - 2 - بو :

     دانه ذرت باید دارای بوی طبیعی مخصوص به خود باشد .

     5 - 1 - 3 - وزن حجمی :

     اندازه دانه  ذرت بستگی به گونه و رقم آن دارد ولی به طور کلی وزن حجمی بر حسب درجه نباید از 60 کیلو گرم در هکتولیتر کمتر باشد .

     5 - 1 - 4 - دانه‏های سالم ( درسته) :

     دانه  ذرت باید درسته باشد به طوری که میزان دانه‏های شکسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندی بند 7 تجاوز نکند .

     5 - 1 - 5 - خلوص :

     در یک محموله ذرت دانه‏ها باید حتی الامکان از یک رقم باشد به طوری که میزان دانه‏های سایر انواع دیگر غلات , بذر علف‏های هرز , مواد خارجی و دانه‏های آفت زده بیش از حد مجاز مندرج در بندهای 6 و 7 این استاندارد نباشد . میزان مجاز مانده سموم در مواد غذایی حد مجاز باقیمانده سموم نباید از حدی که آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏کند , بیشتر باشد . 

  • فهرست مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

مقالات مرتبط

دانلود تحقیق ویژگی‏های آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

دانلود تحقیق ویژگی‏های آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

  • دامپزشکی
  • ۱۱
  • موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایرانموسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران که بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآورده‏ها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید. وظایف و ...

دانلود تحقیق آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

دانلود تحقیق آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

  • دامپزشکی
  • ۴۹
  • ویژگیهای آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور آبزیان مقدمهآرد استخوان یکی از منابع تامین کلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان است . نظر به اینکه آرد استخوان در داخل کشور تولید میشود لذا با توجه به اهمیت تغذیه ای و بهداشتی که دارد تجدید نظر در ...

دانلود تحقیق تغذیه دام و طیور

دانلود تحقیق تغذیه دام و طیور

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۳۸
  • مقدمه: نقش تغذیه در موجودات زنده بر هیچ‌کس پوشیده نیست. هر موجود جاندار دارای ویژگی دریافت انرژی از محیط اطراف خود و تغییر و تبدیل و مصرف انرژی می‌باشد. چگونگی دریافت انرژی و مواد‌ مغذی مورد نیاز جهت مصرف انرژی و ادامه حیات موضوع علم تغذیه می‌باشد. ...

دانلود مقاله اصول تغذیه دام

دانلود مقاله اصول تغذیه دام

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۱
  • تغذیه دامنقش تغذیه درموجودات زنده برهیچ کس پوشیده نیست.هرموجود جانداردارای ویژگی دریافت انرژی ازمحیط اطراف خود وتغییروتبدیل ومصرف انرژی می باشد. چگونگی دریافت انرژی ومواد مغذی مورد نیازجهت مصرف انرژی وادامه حیات موضوع علم تغذیه می باشد،علم تغذیه ...

دانلود مقاله آنزیم‌های بتاگلوکاناز و گزیلاناز در تغذیه طیور

دانلود مقاله آنزیم‌های بتاگلوکاناز و گزیلاناز در تغذیه طیور

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۲۵
  • آنزیم چیست؟ خصوصیات آنزیمها عبارتند از : -از جنس پروتئین هستند، - به عنوان کاتالیست عمل می کنند،- به صورت طبیعی یافت می شوند، و بسیار اختصاصی عمل می کنند.آنزیمها پروتئینهایی با ساختمان مولکولی سه بعدی بسیار پیچیده اند که تحت شرایط واکنشی خاصی ( از ...

دانلود تحقیق راهنمایی و توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ - دامپروری

دانلود تحقیق راهنمایی و توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ - دامپروری

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۵
  • بخش اول- منابع تولید احداث مزرعه شترمرغ برای هر کسی پر ماجراست. برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد بررسی قرار می دهیم.زمینباید بررسی کنید که ...

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) راهنمایی و توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ – دامپروری

دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) راهنمایی و توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ – دامپروری

  • پروژه کارآفرینی
  • ۱۸
  • بخش اول- منابع تولید احداث مزرعه شترمرغ برای هر کسی پر ماجراست. برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد بررسی قرار می دهیم.زمینباید بررسی کنید که ...

دانلود مقاله راهنما?? و توص?ه ها? کاربرد? جهت آغاز فعال?ت پرورش شترمرغ دامپروری

دانلود مقاله راهنما?? و توص?ه ها? کاربرد? جهت آغاز فعال?ت پرورش شترمرغ دامپروری

  • کشاورزی - دامپروری
  • ۱۵
  • بخش اول- منابع تولید احداث مزرعه شترمرغ برای هر کسی پر ماجراست. برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد بررسی قرار می دهیم.زمینباید بررسی کنید که ...

دانلود مقاله تحلیل عملکرد تغذیه‌ای خانوارهای شهری و روستایی و تعیین اثر بخشی مخارج خانوارها در تأمین نیازهای غذایی: کاربرد برنامه‌ریزی خطی

دانلود مقاله تحلیل عملکرد تغذیه‌ای خانوارهای شهری و روستایی و تعیین اثر بخشی مخارج خانوارها در تأمین نیازهای غذایی: کاربرد برنامه‌ریزی خطی

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۳۵
  • چکیده عملکرد تغذیه‌ای خانوارها به عوامل مختلفی همچون توان اقتصادی، دسترسی به بازار مواد خوراکی، سطح دانش و اطلاعات تغذیه‌ای آنها وابسته است. در سالهای اخیر در خصوص الگوی مصرف خانوارها و ضرورت تصحیح آن بسیار بحث شده است. متخصصین علم تغذیه بر دسترسی ...

دانلود تحقیق اتوماسیون تغذیه

دانلود تحقیق اتوماسیون تغذیه

  • اقتصاد - حسابداری - مدیریت
  • ۱۹
  • با توجه به پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی و وجود رقابت‌های شدید در بین صنعتگران دو مقوله دقت و زمان در انجام کارهای تولیدی و خدماتی بسیار مهم و سرنوشت ساز شده است. دیگر سیستم‌های قدیمی جوابگوی نیازهای صنعت توسعه یافته امروز نبوده و بکار بردن سیستمهایی ...

PaperDoc.ir پیپرداک
Paperdocir@
70 52 133 0939

Follow Us On:

پرداخت نهایی
عنوان مقاله
محصول به سبد خرید اضافه شد.